Vloerwerken

Tegels van alle formaten, op maat geplaatst

Vloerwerken

De vloer van je woning is een belangrijk deel in je huis. Het vormt de verbinding van de ruimte en een harmonische basis.

Door de juiste keuze van kleur, vorm en materiaal van de vloeren krijgt je huis een bepaalde sfeer.

Je kan vandaag kiezen uit allerlei verschillende formaten, bewerkingen en kleuren. Geen makkelijke keuze. Je kan kiezen voor klassiek of eerder hip en je kan de nieuwe trends volgen op dit vlak . Op het vlak van materiaal kan je kiezen uit keramische tegels en tegels in natuursteen.

 

Keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek. Keramiek bestaat voornamelijk uit klei en zand en een tegel is eigenlijk niet meer dan gebakken laagjes klei. Daarnaast kunnen tegels geglazuurd worden om ze te beschermen tegen vuil en om een glans te geven. De tegels zijn vaak onderhoudsvriendelijker dan natuursteen, sterk en hebben een enorm lage vochtopname. Dankzij de technologieën van tegenwoordig is het mogelijk om keramische tegels te maken die lijken op echt beton, natuursteen of hout.

Keramiek bestaat uit 2 grondstoffen die veel voorkomen in de natuur. De grondstoffen worden op een milieuvriendelijke wijze gewonnen. Na de winning van klei is de grond nog steeds erg vruchtbaar dus beschikbaar voor landbouw of als natuurgebied.

Keramische tegels worden gerecycled, afgekeurde tegels worden opnieuw vermalen tot poeder en weer geperst en gebakken. De vele tegels die worden verwerkt als tegelvloer of tegelwand en later weer gesloopt worden, krijgen een 2e leven als fundering van wegen. Het sloopafval van tegels wordt vermalen tot granulaat dit wordt gebruikt als fundering.

Tegels in natuursteen

Een tegel uit natuursteen is een natuurproduct. Grote blokken gesteente worden rechtstreeks uit de natuur ontgonnen en bewerkt tot een bruikbare tegel. De verschillende soorten natuursteen hebben erg verschillende eigenschappen naargelang het geologische proces dat ze doorstaan hebben. Daardoor moet je bij het kiezen van een natuursteen tegel met veel meer zaken rekening houden dan enkel het esthetische aspect.

Kies de juiste steen op de juiste plaats met de juiste afwerking. Sommige poreuze soorten zijn bijvoorbeeld minder geschikt om te gebruiken in de keuken of drukbelopen ruimtes.

Tegels van natuursteen hebben de beste levenscyclus. Het is een duurzaam product dat eeuwig meegaat, maar ook kan aangewend worden voor nieuwe toepassingen en opnieuw gerecycleerd kan worden. Natuursteen is dus een zeer duurzaam product dat geen afval produceert.

Van zodra je de juist keuze hebt gemaakt is het belangrijk dat je beroep doet op een vakman die er voor zorgt dat jouw vloer met de grootste zorg en met oog voor detail wordt geplaatst. Bijkomend geven wij advies over het onderhoud van je vloer.

Je kan bij ons terecht voor het vloeren van je woning, terras, kantoor en publieke ruimtes.

Voor de plaatsing is er de keuze tussen 2 methodes:

  • verlijming 
  • leggen op mortelbed

Bij gebruik van vloertegels of natuursteen van ongelijke dikte is het leggen op mortelbed aangewezen. Dit kan van pas komen bij renovatie.

Tegels van alle formaten, op maat geplaatst op vloer.

 

  • Plaatsen van keramische- en natuursteentegels
  • Plaatsen van keramisch parketvloer (imitatieparket)
  • Plaatsen van waterdichte, flexibele vochtafdichtingsdoek (douche)
  • Volledig plaatsen van betegelde inloopdouche inclusief inox afvoer
  • Plaatsen van trappen en betegelde terrassen in natuursteen en/of tegels

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vloerder die in nieuwbouw of renovatiewerken van ruwe ondergrond tot betegelde vloeren werkt?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
GDPR