Chape

 

De basis van elke vloer

Chapewerk

Chape is de cementlaag waarop de vloerbedekking (tegels, laminaat, parket, …) komt. Het dient als ondergrond. De chape wordt op een stevige draagvloer geplaatst, heeft een bepaalde dikte of hoogte en moet vlak zijn.

Kies voor kwaliteit want de chape draagt uw vloer levenslang.

Dit is een chape die volledig waterpas en waterdicht is en voldoende isoleert.

Doe voor je chapewerken beroep op een vakman die zorgt dat alles met de grootste zorg word uitgevoerd.

Max. 40m² chapewerken.

Hellingschape

Bij platte daken of terassen blijft er vaak water staan als het geregend heeft. Hellingschape is hier de oplossing, dit is een afglijdende of -hellende chape die het water richting waterafvoer stuurt.

De hellingsgraad bedraagt meestal 1,5 cm.

Deze chape kan niet bij regenweer worden aangebracht.

Droogtijd ongeveer 2 dagen. Meestal wordt bij deze chape zand en cement (kleinere diktes) en isolerende chape of polystyreenmortel of schuimbeton (grotere diktes) of een combinatie van beiden gebruikt. De isolatiechape wordt dan gebruikt om het gewicht te beperken en de helling te maken. Zand en cement worden dan als uitvlakkende chape gebruikt waarop de thermische isolatie gemakkelijk kan worden geplaatst.

  • Bij daken (helling creëren voor waterafloop)
  • Bij niveauverschillen (min. 2 cm per meter)
  • Inloopdouches

 

  • Thermische isolatie is vooral gericht op het minimaliseren van warmteverliezen en het verhogen van jouw wooncomfort.
  • Isoleer je zoldervloer als dakisolatie .
  • Isoleer via de kruipruimte van een bestaande woning om vloerisolatie te plaatsen

Akoestische vloerisolatie zorgt ervoor dat contactgeluiden zich niet kunnen verspreiden, waardoor geluiden als voetstappen of vallende voorwerpen je niet langer zullen storen.

Vezelgewapende chape

Een vezelgewapende chape is een zandcement chape met daaraan toegevoegd additieven die de eigenschappen van de dekvloer verbeteren. Toegevoegd worden onder andere: kunststofvezel, hars en een plastificeerder. Een vezelgewapende chape is sterker dan een standaard dekvloer, droogt sneller omdat er minder water in opgelost is en heeft geen last van krimpscheuren. Er worden geen wapeningsnetten gebruikt.

Vezelgewapende chape kan gebruikt worden bij vloerverwarming, de verwarmingsbuizen worden goed door de chape omhuld wat een voordeel is qua warmteafgifte.

 

  • Extra stevigheid
  • Minder aanmaakwater
  • Sneller droog
  • Sneller beloopbaar

Sneldrogende chape

Soms zit je in tijdsdruk met je bouwproject en moet het sneller gaan. Je kan gebruik maken van sneldrogende chape. Het grote verschil met een traditionele chape is dat er bij een sneldrogende chape speciale additieven worden toegevoegd. Zo wordt er bij de standaardsamenstelling van een cementgebonden dekvloer een vloeistof bijgevoegd om de dekvloer sneller te laten uitdrogen. Door deze additieven worden de mechanische eigenschappen van de dekvloer sterk verhoogd. Er zijn additieven met en zonder extra vezelwapening.

Offerte aanvragen

Op zoek naar een vloerder die in nieuwbouw of renovatiewerken van ruwe ondergrond tot betegelde vloeren werkt?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte